Rapper Presta (25) moet zich verantwoorden bij de politie voor een foto met een viermeterlange albinopython op zijn Instagram-account. Eerder werd een gelijkaardig exemplaar gevonden in het kanaal Gent-Terneuzen.

Rapper Presta (25) moet zich verantwoorden bij de politie voor een foto met een viermeterlange albinopython op zijn Instagram-account

Rapper moet zich verantwoorden voor dode albinopython in kanaal Gent-Terneuzen: “Die uit onze videoclip verblijft levend en wel bij opvangcentrum voor reptielen”

ZELZATE  Rapper Presta (25) moet zich verantwoorden bij de politie voor een foto met een viermeterlange albinopython op zijn Instagram-account. “Een misverstand”, volgens Presta. “Het exemplaar van de foto werd gebruikt voor mijn nieuwste clip en verblijft bij de vzw SOS Reptiel in Ichtegem. Het dier leeft nog en is in opperbeste conditie. Dit is gewoon pijnlijk toeval.”

“Mensen blijven me maar vragen of ik iets met de zaak te maken heb”, reageert Presta. “Logisch, ik zou misschien net hetzelfde denken. De ene dag zien de mensen me op een foto met een albinopython van 4 meter op mijn nek, de andere dag wordt er een gelijkaardig exemplaar aangetroffen in het kanaal Gent-Teneuzen. Wat zijn de kansen….”

Nieuwe videoclip

Toch zegt de rapper niks met de feiten te maken hebben. “Het gaat gewoon niet om hetzelfde dier. De python waarmee ik op de foto poseer werd gebruikt voor de opname van mijn nieuwste videoclip. Het dier is afkomstig van de vzw SOS Reptiel, een officieel rescue center voor reptielen, amfibieën en terrariumdieren. We zijn zelfs speciaal naar daar getrokken omdat we het dier in zijn natuurlijke omgeving wilden laten. Dat was ook beter voor de opnames omdat het dier dan rustiger is.”

“We wilden gewoon uitpakken met iets uitzonderlijks in onze nieuwe clip”, vult Presta zijn kompaan Younesse Boujnane aan. “We dachten eerst aan papegaaien of andere exotische vogels tot we bij SOS Reptiel terecht kwamen. Zo’n slang leek ons wel wat.” Presta zelf vond het aanvankelijk maar niks. “Eerlijk? Ik ben bang van slangen. De opnames waren dan ook niet zo evident. Nogmaals, ik heb niks met deze feiten te maken. Dit is gewoon pijnlijk toeval.”

Extra publiciteit

Ook bij vzw SOS Reptiel bevestigen ze het verhaal. “Presta is hier inderdaad geweest voor de opnames van een clip. De beschuldigingen aan het adres van Presta zijn compleet ongegrond. De python op de foto is de onze en stelt het goed. De politie kan het dier uit de clip hier gezond en wel komen bezichtigen.” 

Of die uitleg ook volstaat voor de rechercheurs van de politiezone Puyenbroeck is nog maar de vraag. Presta probeert er ondertussen zijn voordeel uit te halen. “Op 15 oktober drop ik mijn nieuwe single Gasolina. Maanden hebben we aan de clip gewerkt. Ook de slang van SOS Reptiel figureert in de clip. Ik zie dit gewoon als extra publiciteit.”

Ook de SOS Reptiel reageerde al op de beschuldigingen aan het adres van de rapper. © RV

lees hier het volledige artikel